Avantouinti

Avantouinti

Talviuimarin ohjeet: 

Lämmittele lihakset hyvin ennen veteen menoa.

Jos menet saunasta uimaan, anna kehon hetki viilentyä ennen pulahtamista. 

Kulje rauhallisesti, älä juokse! Kulkutiet ja portaat voivat olla todella liukkaat!

❌️Älä ikinä hyppää pää edellä kylmään veteen!

Käy ensimmäisillä kerroilla vain kastautumassa. Totuta kehosi pikkuhiljaa avantoon. Kehosi kertoo kyllä mikä aika on riittävä juuri tässä hetkessä. Älä yritä olla vedessä liian pitkään.
Ota kaveri mukaan tai katso että avantopaikalla on muitakin ihmisiä.
❌️Älä ui alkoholia nauttineena tai jos olet kipeä.
Pukeudu lämpimästi uinnin jälkeen ja muista juoda hyvin.
 
Tärkeätä tietää⬇️ 

Kaikki perustuu hengitykseen!

Ennen veteen menoa vedä keuhkot täyteen ilmaa ja veteen mennessä rauhallisesti puhalla ilmaa tasaisessa tahdissa ulos. Kylmä vesi voi aiheuttaa hetkellisesti vaaratonta hengityksen salpautumista. 

✅️Oma vinkki:
 
Hoen jotain tiettyä mantraa tai lausetta ääneen kun laskeudun veteen. Silloin hapenottokyky ja hengitys kulkee ikäänkuin huomaamatta eikä äkki kiljahduksia pääse syntymään. 

Miten aloitan talviuinnin?

Talviuintiin ei tarvita erityisiä varusteita. Laji on helppo aloittaa ja se on edullinen harrastus.  Varusteiksi riittää uima-asu, tarpeeksi tiukat villasukat ja kunnon pipo tai vaikka saunahattu. Neoprentossut- ja hanskat sopivat hyvin silloin jos olet erityisen kylmäherkkä. Itse aloitin hipsimisen avantoon laittamalla tavalliset pitkävartiset sukat jalkaan. Riippuen uimakohteesta kannattaa varalta ottaa mukaan vaikka rantaläpsyt jos joutuu saunalta kävelemään pidemmän matkan avannolle.


Kenelle talviuinti sopii?

Talviuinti sopii lähes kaikille; nuorille, opiskelijoille, työikäisille ja senioreille. Erityisesti nuoret aikuiset ovat löytäneet lajin. Jos epäilet lajin sopivuutta terveytesi suhteen niin keskustele aiheesta ensin lääkärisi kanssa. Jopa lapsi voi innostua talviuinnista jos hän on terve ja aidosti kiinnostunut.  


Kylmä vesi edistää ja ylläpitää terveyttä ja tuo paljon hyvinvointia arkeen.  Talviuimareiden omien kokemusten lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että kylmäuinnilla on useita terveysvaikutuksia. 


Talviuinti 

•rentouttaa ja nostaa mielialaa

•kohentaa energiatasoa ja parantaa unenlaatua
•säilyttää ihon kimmoisuutta

•helpottaa masennusoireita 

•parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa
•laskee verenpainetta 
•parantaa kylmänsietokykyä

•kasvattaa vastustuskykyä infektiosairauksia vastaan 
•helpottaa nivel- ja reumaattisia kipuja 


Katso lähimmän talviuintipaikan yhteystiedot osoitteesta www.suomenlatu.fi tai kysy kuntasi liikuntatoimesta. 

 

Monilla talviuintiin tarkoitetuilla paikoilla on sulat vedet odottamassa sinua. Pumput pitävät järven pinnan auki. Olethan kuitenkin varovainen veteen mennessäsi. Itse pidän villasukkia jalassa niin silloin askelmat eivät tunnu niin liukkailta eikä kylmiltä👍
Kun haluat päästä avantoon ja järvi on jäässä niin eihän se auta muu kuin hakata reikä jäähän niin pääsee sitten sinne avantoon😅👍

Hullua puuhaa, mutta onko tässä muussakaan niin paljon järkeä😅 

Näihin tunnelmiin ja tähän maisemaan sulla on mahdollisuus päästä mun kanssa💖


✨️Kiinnostaako talvinen joogahetki mökillä saunan ja avannon kera. Tähän voi myös yhdistää äänimaljoja ja hemmotteluhoitoja✨️ 
 
Ota yhteys suoraan Helluun whatsappilla 0451427188 tai havahdu@outlook.com  

Luo kotisivut ilmaiseksi!